Rapidshare phishing – chráňte si svoj účet

Zopár tipov ako sa chrániť pred ukradnutím vášho účtu.

V poslednej dobe sa veľmi rozšíril phishing, najmä na rapidshare účty. Phishing je to, keď sa podvodník snaží získať vaše prístupové údaje tak, že vytvorí webstránku, ktorá vyzerá ako kópia stránky na ktorú chce získať prístupové údaje, ale po zadaní vašich údajov na takej stránke, sa zašlú podvodníkovi.
Ak sa chcete chrániť pred tým aby ste prišli o svoj účet, tak neklikajte na odkazy, ktoré vás len presmerujú na stránku rapidshare (alebo nejakú inú). Najčastejšie sa na zamaskovanie linku používajú stránky ako napr. lix.in/…, protectlink.com/… A tiež si všimnite počas toho ako zadávate prihlasovacie údaje k vášmu účtu, či ste naozaj na stránke rapidshare. Taktiež dávajte pozor na živé odkazy, ktoré môžu vyzerať že sú na rapidshare, ale niesú.


Od nedávna rapidshare zaviedol Rapidshare-Security Lock, takže si účet môžete uzamknúť. Ak chcete potom zmeniť nejaké nastavenia, musíte zadať kód, ktorý vám bol odoslaný na email pri zamknutí účtu, takže aj keby niekto zistil vaše heslo, maximálne vám vyčerpá limit. Prípadne ak by to heslo zverejnil, tak rapidshare vám môže zrušiť účet za „multiusing“ (ak sa na účet pripája veľa užívateľov s rôznymi ip naraz). Takže odporúčam mať účet uzamknutý a samozrejme nemajte rovnaké prihlasovacie heslo aj na maily.

Ja sťahujem cez flashget, takže sa v prehliadači na účet veľmi neprihlasujem, len ak potrebujem niečo zmeniť v nastaveniach a to idem priamo cez rapidshare.com. Ale ak dávate pozor na akej stránke zadávate svoje údaje, nemali by ste mať s týmto problém.

Najnovšie články

Odporúčané

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.