Na čo všetko sa dá využiť VLC player

Zopár tipov na čo všetko sa dá použiť VLC prehrávač, napríklad:
– na ripovanie DVD / Audio CD
– nahrávanie videa
– prehrávanie videa v RAR
– pozeranie a sťahovanie videí z Youtube…

Tento výborný prehrávač prehrá takmer všetko a používa sa čím ďalej tým častejšie. Navyše má aj plno iných funkcií. Tu je aspoň pár tipov čo všetko dokáže:

1. Ripovanie DVD / Audo CD

Po spustení programu stačí kliknúť na médium, konvertovať / uložiť a vybrať záložku disk. Tu si vyberte typ či to je DVD, audio cd a kliknite na konvertovať. Teraz si zvoľte nejaký profil, alebo  kliknite na ikonku upraviť vybraný profil a tu si môžete zvoliť formát, kodek a podobne.

2. Nahrávanie videa

VLC vám umožňuje nahrávať to, čo práve sledujete. Stačí ak si povolíte rozšírené nastavenia (zobraziť / pokročilé ovládače) a zobrazí sa vám tlačítko na nahrávanie a pár ďalších. Môžete nahrávať aj snímacie zariadenie, napríklad pracovnú plochu. Stačí ak ako snímacie zariadenie vyberiete pracovná plocha, kliknete na štart a spustíte nahrávanie.

3. Prehrávanie videa v RAR

VLC nemá problém prehrať ani video zbalené v RAR. Stačí otvoriť súbor v prehrávači a bez problémov vám ho prehrá. Samozrejme prehrá to aj keď je video rozdelené na viac častí, čiže ak sťahujete napríklad film, tak si môžete napríklad skontrolovať kvalitu, aj keď máte stiahnutý iba part1. Súbor ale nesmie byť zaheslovaný.

4. Sťahovanie videa z Youtube

Kliknite na médium, otvoriť stream v sieti a tam vložte odkaz na video. Po spustení prehrávania kliknite na nástroje, informácie o kodeku. Úplne dole v riadku umiestnenie máte odkaz, ktorý iba vložte do nejakého downloadera a spustí sa sťahovanie.

Youtube momentálne robil nejaké zmeny, takže hoci máte najnovšiu verziu (1.1.1), tak vám nebude chcieť prehrať video, ale už na to vyšiel aj fix, ktorý si môžete stiahnuť tu. Súbor youtube.lua stačí nakopírovať to adresára vlc\lua\playlist a prepísať existujúci súbor. Po vydaní novej verzie by to už malo byť automaticky opravené.

Určite to nieje všetko čo dokáže, ale tak zatiaľ toľko. Trochu dávnejšie som už VLC spomínal v článku, ako streamovať televíznu kartu.

VLC download

Najnovšie články

Odporúčané

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.