Firefox – ako nainštalovať rozšírenia „nekompatibilné“ s novšou verziou

Nainštalujte si vo Firefoxe rozšírenia, ktoré vám vypisujú problém s kompatibilitou.

Firefox už podobne ako Chrome veľmi rýchlo mení čísla verzií a to môže spôsobiť niekedy problém s kompatibilitou niektorých doplnkov. Tie majú prednastavené do akej verzie sú kompatibilné s Firefoxom a keďže teraz sa nové verzie menia často, stáva sa, že vám niektoré rozšírenie napíše problém s kompatibilitou. Pritom zmeny medzi jednotlivými verziami Firefoxu nie sú také veľké, aby rozšírenie nemohlo fungovať ďalej. Kontrolu kompatibility si však môžete jednoducho vypnúť a využívať rozšírenia aj naďalej.

Ako na to:

Ak chcete dať nainštalovať nekompatibilné rozšírenie, Firefox vám vyhodí chybu. Hoci vám na stránke píše nekompatibilitu, rozšírenie môžete dať nainštalovať, ale potom vám vypíše chybu že nieje kompatibilné s vašou verziou.

Preto si jednoducho vypnite kompatibilitu nainštalovaním doplnku Disable Add-on Compatibility Checks. Nemusíte už nič nastavovať, stačí nainštalovať doplnok. Po nainštalovaní môžete inštalovať aj doplnky ktoré vám vypisovali chybu. Kompatibilitu si môžete znova spustiť v správcovi doplnkov.

Dá sa to aj inými spôsobmi, tak že v nastaveniach about:config pridáte pár riadkov, ale malé rozšírenie uvedené vyššie to spraví za vás.


Samozrejme aj tá kontrola kompatibility má nejaký význam, keďže staré rozšírenia vám môžu spôsobiť nižšiu stabilitu programu a podobne. Ale tak nieje veľa rozšírení u ktorých by ste museli používať starú verziu, väčšinou sa dá nájsť nejaká alternatíva, ale občas sa hodí aj také niečo 🙂

Najnovšie články

Odporúčané

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.