Automatické ukladanie hesiel vo Firefoxe, bez upozornenia

Ako vo Firefoxe nastaviť automatické ukladanie hesla, bez toho aby vás na to Firefox upozornil.

Po jednoduchej úprave si viete nastaviť, aby vám Firefox ukladal hesla bez toho, aby vám vyskočilo upozornenie, či chcete uložiť heslo, alebo nie.

Ako na to:

Potrebujete vymazať jeden súbor a v druhom prepísať pár riadkov. Tieto súbory sú zbalené v súbure omni.ja. Viete si ho rozbaliť ako hocijaký iný archív, ale nemusíte rozbaľovať celý, iba si ho otvorte v nejakom komprimovacom programe, napr. vo Winrare (súbor sa dá otvoriť aj v total commanderi).

Tento súbor sa nachádza v adresári Firefoxu (C:\program files\mozilla firefox).
V súbore omni.ja vymažte súbor nsLoginManagerPrompter.js z adresára jsloader\resource\gre\components\.
Potom sa vráťte späť a v súbore omni.ja otvorte adresár components a tam nájdete znova súbor s takýmto názvom, nsLoginManagerPrompter.js, ten si otvorte v nejakom editore, PSPad, notepad++ a do vyhľadávania napíšte _showSaveLoginNotification : function a vymažte riadky, ktoré nasledujú za týmto riadkom, až po _removeLoginNotifications (nechajte zátvorku pred tým).

Namiesto kódu čo ste vymazali, tam vložte toto

var pwmgr = this._pwmgr;
pwmgr.addLogin(aLogin);

Malo by to vyzerať potom takto

V nastaveniach ešte musíte mať zaškrtnuté pamätať hesla stránok (nástroje/možnosti/bezpečnosť/pamätať hesla stránok). Teraz ak sa prihlasujete na nejakej stránke, tak heslo sa vám automatický uloží. Po aktualizácii Firefoxu vám to môže prestať fungovať, čiže je treba potom postup znova opakovať.

V nastaveniach si pozrite ešte výnimky. Ak vo výnimkách máte nejakú stránku, tak pre tú sa heslo neuloží. Vo výnimkách máte tie stránky, pri ktorých ste pri zobrazení upozornenia na uloženie hesla dali nikdy si nepamätať heslá z týchto stránok.

Tento návod nemá slúžiť na zneužívanie a zisťovanie cudzích hesiel, takže ako sa proti tomu brániť: neprihlasujte sa do svojich účtov na cudzom počítači a keď už, tak si zaškrtnite vo Firefoxe súkromné prehliadanie, vtedy sa heslo neuloží (nástroje/spustiť režim súkromné prehliadanie). Prípadne si viete pozrieť v nastaveniach, či je nastavené ukladanie hesiel, alebo či tam je to vaše.

 

Update: 11.5.2014

Upravený súbor omni.jar pre Firefox 29 si môžete stiahnuť tu, vďaka užívateľovi matos22

http://www.ulozto.sk/x3j1U7Dp/automaticke-ukladanie-hesiel-bez-oznamenia-vo-firefox-29-0-rar

Najnovšie články

Odporúčané

13 KOMENTÁRE

  1. tak první fázi jsem udělal, ale když chci přepsat ten text tak mi to nechce dovolit to ani smazat. ( otvírá se mi to přes winrar ). text můžu přepsat až když ten soubor extrahuju, ale pak mi ten soubor nejde dát zpátky.. můžu tě poprosit o podrobnější postup ? 🙂

    • Najjednoduchsie to je cez total commander… postavis sa na subor omni.ja, v lavom okne a stlacis ctrl + sipka doprava. Takto sa dostanes do archivu a tam si uz rovno subor edituj, pripadne extrahuj a rovnako ho potom nakopiruj spat 🙂

      • stejně mi to nějak nefunguje, asi bude problém mezi židlí a počítačem.. můžu tě poprosti jestli by jsi mi tu složku omni.ja mohl poslat již předělanou?

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.