Ako ovládať mobil pomocou PC, aj na diaľku, cez internet (Android)

Ako ovládať mobil, alebo tablet na diaľku, priamo v PC.


Ovládať počítač na diaľku aj pomocou telefónu nie je žiadny problém, stačí v mobile niektorá VNC aplikácia, prípadne Showmypc, alebo Teamviewer. Pomocou aplikácie Teamviewer QuickSupport sa to dá aj opačne, teda ovládať mobil pomocou počítača. Hodí sa to napr. keď chcete v počítači odpisovať na sms, whatsapp a podobne, alebo aj na diaľku, ak niekomu potrebujete niečo v telefóne nastaviť. Aplikácia zatiaľ podporuje len zariadenia Samsung a je zadarmo.

 

Ako na to:

Nainštalujte si v mobile aplikáciu Teamviewer quicksupport a v počítači si nainštalujte klasický Teamviewer.

Po spustení aplikácie v mobile sa vám zobrazí vaše ID, ktoré stačí zadať do Teamvieweru v počítači. Môžete ho dať rovno zdieľať, či už mailom, sms, cez whatsapp, dropbox a pod.

Po zadaní ID v počítači musíte ešte na mobile povoliť vzdialené ovládanie a na obrazovke počítača sa vám zobrazí okno s obrazovkou telefónu. Ten môžete ovládať myškou, aj klávesnicou.

 

Teamviewer pre PC, Teamviewer quicksupport

 

Najnovšie články

Odporúčané

6 KOMENTÁRE

  1. nedá sa mi potvrdiť vzdialený prístup na mobil cez PC (teda to odklepnúť cez PC). pomôžete mi s tým? ďakujem

      • verzia 8.0.1.1295F QS, mobil huawei U8860, nejde mi spraviť screenshot na mt a tým vidieť/ovládať mobil cez pc

        dakujem.

        • Stale neviem co presne ti neide. Na pocitaci nemozes odklepnut vzdialeny pristup?
          V mobile si nainstaluj TV quick support, v pocitaci klasicky team viewer, alebo portable verziu a po spusteni zadaj ID ktore ti zobrazi v mobile po spusteni aplikacie. Na mobile vyskoci upozornenie kde musis dat povolit pristup.

  2. po povolení vzdialeného ovládania v MT – vypíše MT hlášku relácia s PC bola ukončená. PC a MT sa nepripojí. PLS ako by som to mohol vyriešiť ?

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.