Ako čítať elektronické knihy v počítači

Ako otvoriť elektronické knihy v počítači.epub icon

Ak máte v počítači nejaké knihy vo formáte epub, tak bez nejakého ďalšieho softvéru ich neotvoríte. Existuje veľa programov na otváranie kníh aj v počítači. Mne sa celkom páči jednoduchý program od Adobe, Adobe Digital Editions. Je to maličký program, ponúka iba základné funkcie, ktoré však na čítanie úplne postačujú.

Knihy si môžete jednoducho roztriediť napríklad podľa kategórií. Program si tiež pamätá, kde ste skončili s čítaním, môžete si vytvárať záložky, meniť veľkosť textu a iné. Výhoda epub formátu oproti pdf je hlavne tá, že sa text prispôsobuje veľkosti okna, viete meniť veľkosť písma a podobne.

epub1

epub2

Kto by chcel trošku pokročilejší program, tak obľúbeným programom je Calibre, ktorý dokáže aj konvertovať knihy do rôznych čítačiek, synchronizáciu a iné.

Nedávno som hľadal aj nejaký program, ktorý ponúka nočný režim (invertovať farby) aj pre skenované pdf, čo bol trošku problém. Tento program neponúka nočný režim, ale ako také náhradné riešenie, ktoré funguje všade, je použiť lupu, ktorú nájdete vo windowse. Nájdete ju cez štart, programy, príslušenstvo, zjednodušenie prístupu, zväčšovacie sklo. V zobrazenom paneli si nastavte veľkosť, zaškrtnite inverzné farby a máte „nočny režim“. Ako také náhradné riešenie sa to môže zísť 🙂

epub4

epub3

 

Download Adobe Digital Editions

Najnovšie články

Odporúčané

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.