Mám otázku, tip na článok, alebo blog4all@blog4all.sk

blog4all.sk

blog4all.sk – PC tipy a triky, software rady, návody

Ako zaheslovať USB kľúč

Vytvorte si skrytý, šifrovaný diskový oddiel na USB kľúči.

Občas sa to hodí, napr. ak svoj USB kľúč niekomu požičiavate. Cez program Rohos Mini Drive si jednoducho môžete zaheslovať a skryť svoje súbory. K zaheslovaným údajom sa pomocou hesla dostanete jednoducho a rýchlo.

Ako na to:
Po spustení programu kliknite na konfiguruj USB flash disk,

ak máte v PC viac USB kľúčov, vyberte ten ktorý chcete zaheslovať a zadajte heslo k prístupu na disk,

pre ďalšie nastavenia kliknite na detaily disku, tam si môžete ešte nastaviť veľkosť, kde sa má uložiť súbor s kryptovanými údajmi…. Ak máte všetko nastavené, dajte vytvoriť disk.

Teraz ak chcete zobraziť zaheslovaný disk, spustite z USB kľúča súbor rohos mini.exe, zadajte heslo a ukáže sa vám ďalší disk. Program rohos sa súšťa priamo z kľúča, takže k disku sa dostanete aj na počítači kde tento program nemáte nainštalovaný.

Ak chcete disk znova skryť, tak kliknite na tray ikonku a dajte odpojiť disk. Alebo jednoducho vytiahnite USB kľúč.

Limit pre veľkosť vytvoreného disku je 2GB.
Po preformátovaní kľúča prídete aj o zašifrované údaje.
Download

Zdieľať na:

Post Tags - ,
  • devil

    ked budem mat vytvoreny ten skryty oddiel na USB a kluc mi niekto sformatuje, ostava ten oddiel alebo sa sformatuje tiez…

  • posledna veta v navode: Po preformátovaní kľúča prídete aj o zašifrované údaje.

  • andrej

    možem zaheslovat aj 4GB usb kluč

  • Juraj Boďa

    Ja mam 250mb USB to v pohode staci podla mna. Skusal som tento program nakolko som ho potreboval zaheslovat a urobil som to tak ze mam 50mb zlozku na USB z názvom Verejné súbory, tam dávam veci ktoré dávam kamarátovi. A tento program mi vytvoril druhu akoby zlozku len na heslo a tu som nazval Súkromné súbory.

Inline

Sledujte nás na FB a budete pravidelne informovaní o nových zaujímavých článkoch

Inline

Sledujte nás na FB a budete pravidelne informovaní o nových zaujímavých článkoch